Polévka hrášková
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
- 2Poté přidáme hrášek a necháme uvařit do měkka.
- 3Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
- 4Pro zjemnění můžeme polévku rozmixovat.
- 5Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.