Polévka jahodová s vínem
20 min.
Ingredience
- 1kilogramJahody zahradní
- 1decilitrVíno bílé
- 70gramůCukr krupice
- 20gramůCukr skořicový
- 2lžíceMed včelí
- 50gramůCitronová šťáva
- 150gramůRozinky tmavé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Jahody přebereme, očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou. Následovně je dáme do misky, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicovým cukrem, dobře rozmačkáme a propasírujeme přes síto do hrnce.
- 2Do propasírovaných jahod přisypeme zbylý cukr, vložíme med, vlijeme citrónovou šťávu, víno, přidáme rozinky, všechny suroviny důkladně promícháme, podle vlastní chuti můžeme ještě polévku dochutit solí, pepřem a odložíme do lednice vychladit.
- 3Hotovou polévku do servírování udržujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.