Polévka jehněčí s rýží
40 min.
Ingredience
- 150gramůJehněčí maso
- 50gramůRýže dlouhozrnná
- 1kusPórek
- 2lžičkyOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaOcet rýžový
- 1kusŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 8,5decilitrůVývar jehněčí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití.
- 2Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká.
- 3Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později.
- 4Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké.
- 5Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.