Polévka jehněčí s rýží

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití.
  • 2
    Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká.
  • 3
    Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později.
  • 4
    Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké.
  • 5
    Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.