Polévka krémová chřestová

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, očistíme, odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme a vaříme ve vodě se solí a trochou cukru doměkka. Uvařený chřest ocedíme a dáme stranou.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem, vývarem z kostí a dobře povaříme. Uvařený chřest přidáme do polévky.
  • 3
    Nakonec polévku zahustíme žloutkem a smetanou a posypeme ji nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.