Polévka krémová chřestová
50 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, očistíme, odkrojíme dřevnaté konce, nakrájíme a vaříme ve vodě se solí a trochou cukru doměkka. Uvařený chřest ocedíme a dáme stranou.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem, vývarem z kostí a dobře povaříme. Uvařený chřest přidáme do polévky.
- 3Nakonec polévku zahustíme žloutkem a smetanou a posypeme ji nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.