Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
879 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozkrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě s pokrájenými houbami.
  • 2
    Pokud použijeme houby sušené, necháme je nabobtnat ve studené vodě. Vodu z hub si necháme pro další použití.
  • 3
    Pokud jsou brambory měkké, přilijeme k nim dle chuti vodu ze sušených hub. Přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.
  • 4
    Na závěr přidáme do polévky rozkvedlaná vajíčka,která necháme srazit a přidáme ještě na hrubo nasekaný kopr.
  • 5
    Polévku poté odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.