Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyBrambory
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 150gramůHouby čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
879 mg
Postup přípravy
- 1Rozkrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě s pokrájenými houbami.
- 2Pokud použijeme houby sušené, necháme je nabobtnat ve studené vodě. Vodu z hub si necháme pro další použití.
- 3Pokud jsou brambory měkké, přilijeme k nim dle chuti vodu ze sušených hub. Přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.
- 4Na závěr přidáme do polévky rozkvedlaná vajíčka,která necháme srazit a přidáme ještě na hrubo nasekaný kopr.
- 5Polévku poté odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.