Polévka kuřecí s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 350gramůKuřecí prsa
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 7decilitrůVývar drůbeží
- 0,5kusCitrony
- 40gramůMandle mleté
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 25gramůMandle plátky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
419 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme jarní cibulky a 2 minuty smažíme, přidáme kousky kuřete a smažíme, dokud nebudou hotové - cca 4 minuty. Přidáme proužky mrkve a chvilinku smažíme. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přidáme citronovou kůru, sójovou omáčku, mleté mandle a citronovou šťávu. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme na mírném plameni 5 minut. Přidáme trochu soli a pepře, mandlové lupínky a 2 minuty povaříme.
- 2Polévku podáváme vařící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.