Polévka květáková se sýrem
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4lžíceMléko polotučné
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1hrstPažitka
- 100gramůKvěták
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytý, na růžičky rozebraný květák dáme vařit do osolené vody.
- 2K poloměkkému květáku přidáme jíšku z másla a mouky a povaříme. Potom přilijeme bílek rozkvedlaný v mléce, okořeníme muškátovým oříškem a nasekanou pažitkou.
- 3Nakonec do polévky přidáme nastrouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.