Polévka ovarová s kroupami

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
49 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové koleno omyjeme, očistíme a dáme vařit cca 1,5 hodiny do osolené horké vody.
  • 2
    Poté přidáme dobře oprané kroupy a vaříme tak dlouho, až koleno i kroupy začnou měknout. Pak přisypeme jemně nakrájenou zeleninu a dovaříme.
  • 3
    Po dovaření koleno vyndáme, zjemníme mlékem s trochou zakvedlané mouky nebo žloutkem.
  • 4
    Polévku před podáním posypeme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.