Polévka ovarová s kroupami
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusVepřové srdce
- 1kusPetržel - nať
- 4lžíceKrupky trhané
- 4kusyKapusta růžičková
- 1kusMrkev kořen
- 1kusVepřové koleno
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
49 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové koleno omyjeme, očistíme a dáme vařit cca 1,5 hodiny do osolené horké vody.
- 2Poté přidáme dobře oprané kroupy a vaříme tak dlouho, až koleno i kroupy začnou měknout. Pak přisypeme jemně nakrájenou zeleninu a dovaříme.
- 3Po dovaření koleno vyndáme, zjemníme mlékem s trochou zakvedlané mouky nebo žloutkem.
- 4Polévku před podáním posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.