Polévka ovarová se smetanou
70 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová hlava
- 1kusVepřové nožičky
- 1lžičkaSůl
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 4krajíceChléb celozrnný žitný
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 5,5litrůVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
52 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nasekáme na kousky a dáme vařit s 1 1/2l vody. Osolíme, okyselíme octem, přidáme tymián a bobkový list a maso uvaříme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme a polévku zcedíme. Mouku rozmícháme s vodou, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Nakonec vlijeme rozmíchanou kyselou smetanu.
- 3Podáváme s topinkami z černého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.