Polévka Parisienne

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou část pórku očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem. Za občasného zamíchání opékáme, až pórek začne měnit barvu, přisypeme cukr, který necháme opatrně rozpustit. Dáváme pozor, aby cukr nezhnědl.
  • 2
    Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme bílým pepřem a přivedeme k varu.
  • 3
    Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu hodinu.
  • 4
    Zjemníme smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.