Polévka Parisienne
90 min.
Ingredience
- 250gramůPórek
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 3kusyBrambory
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bílou část pórku očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem. Za občasného zamíchání opékáme, až pórek začne měnit barvu, přisypeme cukr, který necháme opatrně rozpustit. Dáváme pozor, aby cukr nezhnědl.
- 2Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme bílým pepřem a přivedeme k varu.
- 3Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu hodinu.
- 4Zjemníme smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.