Polévka rajská
40 min.
Ingredience
- 0,25kusCeler bulvový
- 500gramůRajčata
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 4kusyPepř černý celý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 0,5kusCibule
- 0,5kusBobkový list
- 0,5kusCitrony
- 0,5kusMrkev kořen
- 0,5kusPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a osmahneme na tuku. Přidáme pokrájená rajčata, roztlučená zrnka pepře, bobkový list a vše dusíme doměkka.
- 2Směs prolisujeme, z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme prolisovanou směs, zalijeme polévkou a necháme přejít varem. Polévku osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu.
- 3Pokud nemáme čerstvá rajčata, použijeme při přípravě polévky rajčatový protlak.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.