Polévka ředkvičková
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVývar zeleninový
- 200gramůŘedkvička
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1decilitrMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
778 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
- 2Poté přidáme očištěné, na kousky nakrájené ředkvičky a necháme uvařit doměkka.
- 3Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
- 4Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.