Polévka s batáty a houbami
70 min.
Ingredience
- 150gramůShiitake houby
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůHlíva ústřičná
- 200gramůCibule
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Batáty oškrábeme a podle velikosti je nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky. Všechny houby očistíme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na plátky, hlívu na proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a smažíme ještě asi 3 minuty. Přiložíme batáty, zakápneme sójovou omáčkou, přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 40 minut.
- 3Porce polévky posypeme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.