Polévka s bílou fazolí cannellini, rajčaty a krevetkami
55 min.
Ingredience
- 1,4litryPoctivý zeleninový bujón
- 400gramůFazole cannellini
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaMajoránka čerstvá
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 300gramůCeler - nať
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme si 1.4l zeleninového bujónu. Odebereme z něj 200ml vývaru, nalijeme ho do mixéru, přidáme polovinu malých bílých konzervovaných fazolí Cannellini (200g), 2 stroužky česneku a směs rozmixujeme na pyré. Omyjeme snítku tymiánu, snítku čerstvé majoránky, drobné lístky otrháme a posekáme.
- 2V dalším hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní celerovou nať a za stálého míchání restujeme zeleninu do zlatohněda. Přidáme konzervovaná rajčata, zbytek fazolí (200g), zalejeme zbylým zeleninovým bujónem (1.2l) a přimícháme fazolové pyré. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a pomalu ji vaříme pod pokličkou 20 minut. Poté přidáme malé uvařené oloupané krevetky, promícháme a vaříme ještě 5 minut.
- 3Polévku servírujeme hned horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.