Polévka s chřestem
37 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMuškátový květ
- 250gramůChřest sterilovaný
- 1litrMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
46 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
883 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou dáme vařit chřest.
- 2Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
- 3Když je chřest vařený, vodu z hrnce, kde se chřest vařil nalijeme do připravené jíšky.
- 4Smícháme mléko, sůl, pepř, muškátový květ a tuto směs přimícháme k jíšce.
- 5Takto vaříme 10minut.
- 6Když máme vařeno, přidáme do polévky nakrájený uvařený chřest.
- 7Vaříme dalších 10 minut.
- 8Do uvařené polévky nalijeme smetanu, necháme polévku krátce povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.