Polévka s fazolemi a těstovinami

160 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
975 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
  • 2
    Bílé fazole namočíme přes noc.
  • 3
    Do silnostěnného hrnce vlijeme vývar, scezené fazole a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi dvě hodiny.
  • 4
    V troše vývaru rozmixujeme do hladké kaše zhruba polovinu uvařených fazolí a vmícháme zpět do polévky. Když se polévka začne znovu vařit, vsypeme těstoviny a vaříme až do změknutí těstovin.
  • 5
    V mezičase na pánvi na čtyřech lžících olivového oleje tři minuty za stálého míchání smažíme česnek nakrájený na plátky. Až česnek mírně zezlátne, vmícháme jej do polévky. Polévku odstavíme, osolíme, opepříme, vmícháme posekanou petrželovou nať a zbylé dvě lžíce oleje. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.