Polévka s fazolovými lusky, sýrem a drobnou těstovinou

36 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme zeleninu: malou cibuli, malý stroužek česneku, celer, petržel, mrkev, brambory a mladé tenké fazolové lusky. Snítku kopru a petrželky omyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel a brambory pokrájíme na kostičky, fazolové lusky na špalíčky. Omyté rajče ponoříme do misky s horkou vodou, oloupeme ho, rozkrojíme, lžičkou vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Můžeme ji rozmačkat vidličkou.
  • 2
    V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem (1-2 minuty). Přidáme kořenovou zeleninu, zamícháme, přilejeme vodu a polévku přivedeme k varu. Pak doložíme brambory, fazolové lusky, nadrobno pokrájené bylinky a pokrájené rajče. Pod pokličkou vše vaříme pomalu 12 minut, přidáme drobné těstoviny do polévky (např. kvítka) a polévku vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr - ten přidáme v případě, že má dítě už 9 měsíců.
  • 3
    Menším dětem polévku rozmixujeme na pyré, větším dětem, které už dokáži kousat, podáváme teplou polévku bez mixování.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.