Polévka s italskými ravioli
30 min.
Ingredience
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5dekagramůŠunka parmská
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1litrVývar drůbeží
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaEstragon
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
117 mg
Cukr
285 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme hladkou mouku, 2 vejce, špetku soli a připravíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout.
- 2Z těsta vyválíme tenkou placku a nakrájíme na čtyřúhelníky.
- 3Polovinu každého čtyřúhelníku pokryjeme parmskou šunkou a na ni položíme kousek másla.
- 4Zbylé vejce rozšleháme v misce a potřeme jím okraje každého kousku těsta.
- 5Každý čtyřúhelník přeložíme napůl tak, aby vznikl čtverec. Okraje pevně přitiskneme k sobě, aby se spojily.
- 6Vývar dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Ravioli vložíme do vývaru a necháme vařit asi 5 minut.
- 7Před podáváním přimícháme do polévky smetanu a posypeme estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.