Polévka s italskými ravioli

30 min.
Itálie
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
117 mg
Cukr
285 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme hladkou mouku, 2 vejce, špetku soli a připravíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout.
  • 2
    Z těsta vyválíme tenkou placku a nakrájíme na čtyřúhelníky.
  • 3
    Polovinu každého čtyřúhelníku pokryjeme parmskou šunkou a na ni položíme kousek másla.
  • 4
    Zbylé vejce rozšleháme v misce a potřeme jím okraje každého kousku těsta.
  • 5
    Každý čtyřúhelník přeložíme napůl tak, aby vznikl čtverec. Okraje pevně přitiskneme k sobě, aby se spojily.
  • 6
    Vývar dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a přivedeme k varu. Ravioli vložíme do vývaru a necháme vařit asi 5 minut.
  • 7
    Před podáváním přimícháme do polévky smetanu a posypeme estragonem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.