Polévka s játrovou zavářkou
35 min.

Ingredience
- 250gramůJátra hovězí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 4lžícePetržel - nať
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
224 mg
Postup přípravy
- 1Omytá játra nakrájíme na kousky a rozmixujeme je nebo jemně umeleme.
- 2Z mouky, vajec, lžičky soli a trochy vody připravíme těstíčko. Vmícháme do něj majoránku, játra, 2 lžíce nasekané petrželky a pepř. Směs hněteme tak dlouho, až se v ní budou tvořit vzduchové bublinky. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.
- 3Hovězí vývar přivedeme k varu. Zavářku rozetřeme na prkénko a nožem seškrabujeme do vývaru. Vaříme, dokud zavářka nevyplave na povrch.
- 4Při podávání posypeme polévku zbylou nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.