Polévka s knedlíčky garnátovými
30 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 0,8decilitrVoda pitná
- 1,5lžičkyOlej rostlinný
- 125gramůVepřové maso mleté
- 125gramůGarnát obecný
- 50gramůKaštany vodní
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 8,5decilitrůVývar rybí
- 50gramůNudle skleněné
- 1lžičkaSherry brandy
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
320 mg
Cukr
384 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si knedlíčky smícháním mouky, horké a studené vody a oleje a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 5 minut a poté vytvoříme 16 stejných dílů. Každou část těsta rozválíme na placičku o průměru 7,5 cm.
- 2Ve větší míse smícháme přísady náplně - mleté vepřové maso, vařené, oloupané a nasekané garnáty, vodní konzervované kaštany, které jsou scezené, osušené a pokrájené, řapík celeru, škrobovou moučku, sezamový olej a sójovou omáčku.
- 3Do středu každé placky dáme 1 lžíci náplně. Stiskneme okraje placiček tak, abychom vytvořili knedlíčky ve tvaru váčků na mince.
- 4Do velkého hrnce nalijeme rybí vývar a uvedeme do varu. Přidáme nudle, knedlíčky a sherry a vaříme 5 minut, dokud nebudou nudle a knedlíčky měkké. Okamžitě podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.