Polévka s knedlíčky garnátovými

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 0,8decilitrVoda pitná
    • 1,5lžičkyOlej rostlinný
    • 125gramůVepřové maso mleté
    • 125gramůGarnát obecný
    • 50gramůKaštany vodní
    • 1kusCeler řapíkatý
    • 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
    • 1lžíceOlej sezamový
    • 1lžíceOmáčka sojová světlá
    • 8,5decilitrůVývar rybí
    • 50gramůNudle skleněné
    • 1lžičkaSherry brandy
    • 1lžícePažitka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
320 mg
Cukr
384 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si knedlíčky smícháním mouky, horké a studené vody a oleje a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 5 minut a poté vytvoříme 16 stejných dílů. Každou část těsta rozválíme na placičku o průměru 7,5 cm.
  • 2
    Ve větší míse smícháme přísady náplně - mleté vepřové maso, vařené, oloupané a nasekané garnáty, vodní konzervované kaštany, které jsou scezené, osušené a pokrájené, řapík celeru, škrobovou moučku, sezamový olej a sójovou omáčku.
  • 3
    Do středu každé placky dáme 1 lžíci náplně. Stiskneme okraje placiček tak, abychom vytvořili knedlíčky ve tvaru váčků na mince.
  • 4
    Do velkého hrnce nalijeme rybí vývar a uvedeme do varu. Přidáme nudle, knedlíčky a sherry a vaříme 5 minut, dokud nebudou nudle a knedlíčky měkké. Okamžitě podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.