Polévka s kořenovou zeleninou a těstovinami
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 75gramůPetržel kořen
- 75gramůMrkev kořen
- 75gramůCeler bulvový
- 75gramůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceVegeta
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 3lžíceMouka bezlepková
- 4lžíceBezlepkové těstoviny
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli i ostatní zeleninu (celer, mrkev, petžel a kedlubnu) očistíme, cibuli rozsekáme na jemno, ostatní zeleninu nastrouháme. Cibuli necháme v pánvi na másle zesklovatět, poté přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvíli restujeme do doby, než zelenina získá mírně nahnědlou barvu.
- 2Následně orestovanou zeleninu vsypeme do polévkového hrnce, zalijeme vodou, přidáme Vegetu, rozmícháme v polévce mouku a vsypeme kuličky nového koření. Polévku dochutíme pepřem a solí, poté ji vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Přisypeme polévkové bezlepkové těstoviny a polévku vaříme ještě tak dlouho, jak je uvedeno v návodu na obalu pro přípravu těstovin.
- 3Když jsou těstoviny uvařené, polévku odstavíme z ohně a necháme odstát do druhého dne. Před servírováním ji ohřejeme, poté vyjmeme děrovanou sběračkou z polévky kuličky nového koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.