Polévka s krupicovými nočky

40 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
798 mg
Cukr
158 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme se špetkou soli a muškátu do pěny, přidáme vejce a mícháme, dokud se vejce nespojí s máslem. Přidáme krupici a vzniklou hmotu necháme chvilku bobtnat.
  • 2
    Pomocí kávové lžičky vykrajujeme nočky, které na pomaštěném talíři necháme v chladu asi 5 minut odpočinout.
  • 3
    Nočky vaříme zvolna v osolené vodě pod poklicí asi 10 minut. Potom přilijeme 1/8 l studené vody a ještě 10 minut necháme táhnout.
  • 4
    Hotové nočky vložíme do horkého vývaru a polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.