Polévka s krupicovými nočky
40 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůPšeničná krupice
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
798 mg
Cukr
158 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se špetkou soli a muškátu do pěny, přidáme vejce a mícháme, dokud se vejce nespojí s máslem. Přidáme krupici a vzniklou hmotu necháme chvilku bobtnat.
- 2Pomocí kávové lžičky vykrajujeme nočky, které na pomaštěném talíři necháme v chladu asi 5 minut odpočinout.
- 3Nočky vaříme zvolna v osolené vodě pod poklicí asi 10 minut. Potom přilijeme 1/8 l studené vody a ještě 10 minut necháme táhnout.
- 4Hotové nočky vložíme do horkého vývaru a polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.