Polévka s krutonky hrášková
30 min.
Ingredience
- 300gramůHrášek
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 1kusCibule
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5plátkůChléb toastový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
52 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na polovině másla osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek a 10 minut provaříme. Na druhé polovině másla mezitím opečeme krutony z toustového chleba. Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, přidáme muškátový květ, sůl, pepř a procedíme přes cedník. Podáváme s upečenými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 3. 2016
Polévka s krutonky hrášková
Kávová lžička pepře se mi zdála v ingrediencích přehnaná. Dala jsem špetku. Místo šlehačky jsem použila zakys. smetanu a dvě lžičky citrónové štávy. Polévka byla luxusní. Mám ji takto raději. Je v ní méně laktózy, takže je i zdravější🙂