Polévka s makrelou
50 min.
Ingredience
- 200gramůMakrela - filety
- 60gramůCibule
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1,2litryVývar rybí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůBrambory zimní
- 600gramůKvěták
- 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme květák, zbavíme ho lístků, pokrájíme na růžičky. Cibulky pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Očistíme špenát a pokrájíme na nudličky.
- 2Růžičky květáku vhodíme do hrnce, přidáme kostičky brambor, pokrájený špenát a pokrájené cibulky, zalijeme vše rybím vývarem. Uvedeme ho na mírném plameni do varu a za občasného zamíchání vaříme zeleninu 20 minut.
- 3Mezitím omyjeme rybí plátky a pokrájíme je na kousky. V nepřilnavé pánvi je smažíme na oleji 2-3 minuty, pak je osolíme a dáme stranou.
- 4Scedíme naběračku květákových růžiček a dáme je stranou. Zbytek propasírujeme sítem do jiného hrnce a propasírovanou směs uvedeme pomalu do varu. Přidáme uschované růžičky květáku a pokrájené rybí maso a na středním plameni je necháme minutu prohřát. Hotovou polévku, posypanou čerstvě mletým pepřem, horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.