Polévka s masem a fritátovými nudlemi
35 min.

Ingredience
- Nudle
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4plátkyŠunka dušená
- 1lžíceTuk
- Polévka
- 1hrstPetržel - nať
- 200gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
152 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve rozehřejeme v hrnci máslo, nasypeme mouku, promícháme a zalijeme studeným vývarem. Provaříme cca 15min, poté nasypeme mleté maso, cca 5min prohřejeme a dochutíme.
- 2Na nudle smícháme vejce, mléko a mouku a z těstíčka upečeme na pávni lehce potřené tukem tenké omeletky. Poklademe je plátky uzeniny, stočíme a nakrájíme na široké nudle.
- 3Rozdělíme je do talířů, zalijeme horkou polévkou, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.