Polévka s pečeným masem
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůZelenina kořenová
- 150gramůKuřecí maso grilované
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme celá vejce, osolíme a mícháníme, až se vejce spojí s jíškou a utvoří se malé hroudičky.
- 2Přilijeme vývar, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.
- 3Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájené, osmažené pečené maso (nebo uzeninu) a vsypeme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.