Polévka s taštičkami won ton
95 min.
Ingredience
- Na náplň
- 130gramůŠpenát listový čerstvý
- 25gramůSójové plátky
- 1špetkaSůl
- 15gramůOříšky piniové
- Na polévku
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceSherry brandy
- 1lžíceOmáčka sójová
- Na těsto
- 6lžicVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
592 mg
Postup přípravy
- 1Těsto : Vodu rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout.
- 2Následně těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 24 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme. Do polévky použijeme čtverců 12, zbytek můžeme zamrazit na příští použití.
- 4Náplň: Špenát nakrájíme, vytlačíme přebytečnou vodu, smícháme s praženými a jemně nasekanými piniovými oříšky, kousky nakrájeného sójového masa a osolíme. Rozdělíme na 12 dílů, rozložíme na připravené čtverce. Rohy přehneme k sobě a řádně přitiskneme.
- 6Polévka: Zeleninový vývar spolu se sherry a sójovou omáčkou krátce povaříme, přidáme připravené taštičky won ton a společně povaříme 3 minuty. Přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.