Polévka s telecím kolenem
265 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler bulvový
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžíceSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 1kilogramTelecí koleno
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí koleno nebo hruď omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme a dáme vařit společně se zeleninou a celým pepřem. Hned od začátku varu sbíráme lžící z povrchu vzniklou pěnu. Polévku vaříme pomalu asi 4 hodiny.
- 2Uvařené maso opatrně vybereme, oddělíme od kosti, pokrájíme a vrátíme do scezeného čistého vývaru.
- 3Pokud máme rádi v polévce mrkev, tak čerstvou, očištěnou a pokrájenou, přidáme 20 minut před koncem vaření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.