Polévka s vaječnou jíškou
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůZelenina kořenová
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůPažitka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
620 mg
Cukr
270 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji rozšlehaným vejcem a dobře rozmícháme.
- 2Potom vše zalijeme vodou, přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a uvaříme.
- 3Polévku podle chuti osolíme a nakonec přidáme nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Polévka s vaječnou jíškou
Spěchala jsem, tak jsem uvařila tuto rychlou polévku, ale použila jsem vývar, který mívám do zásoby v mrazničce. Pokud bych se přesně držela receptu, tak by to byla jen voda se zeleninou a vaječnou jíškou, chyběla by chuť. No nevím...za sebe doporučit nemůžu. Komu nevadí nějaký kupovaný bujón, tak se dá použít.😬