Polévka s vaječnou jíškou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
620 mg
Cukr
270 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji rozšlehaným vejcem a dobře rozmícháme.
  • 2
    Potom vše zalijeme vodou, přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a uvaříme.
  • 3
    Polévku podle chuti osolíme a nakonec přidáme nasekanou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Polévka s vaječnou jíškou
Spěchala jsem, tak jsem uvařila tuto rychlou polévku, ale použila jsem vývar, který mívám do zásoby v mrazničce. Pokud bych se přesně držela receptu, tak by to byla jen voda se zeleninou a vaječnou jíškou, chyběla by chuť. No nevím...za sebe doporučit nemůžu. Komu nevadí nějaký kupovaný bujón, tak se dá použít.😬