Polévka s vaječnými žloutky
20 min.
Ingredience
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
20 mg
Cukr
336 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé žloutky rozšleháme v míse a přilijeme 400ml hovězího vývaru bez tuku. Znovu dobře rozšleháme.
- 2Směs přecedíme do kastrolu. Kastrol položíme do horké vodní lázně, zahříváme a když začne směs houstnout, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 3Vzniklé těsto nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které rozdělíme do misek nebo do hlubokých talířů.
- 4Zbylý vývar ohřejeme, horký nalijeme do misek s nudličkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.