Polévka s vaječnými žloutky

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
20 mg
Cukr
336 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé žloutky rozšleháme v míse a přilijeme 400ml hovězího vývaru bez tuku. Znovu dobře rozšleháme.
  • 2
    Směs přecedíme do kastrolu. Kastrol položíme do horké vodní lázně, zahříváme a když začne směs houstnout, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 3
    Vzniklé těsto nakrájíme na plátky a potom na nudličky, které rozdělíme do misek nebo do hlubokých talířů.
  • 4
    Zbylý vývar ohřejeme, horký nalijeme do misek s nudličkami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.