Polévka s vejci a drobenkou
45 min.
Ingredience
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 1,2litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 20gramůMasox
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
502 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme drobenku: do mísy dáme hrubou mouku, 1 vejce a trošku vody (asi 0,2 dl). Mouku s vajíčkem promícháme, dáme na pomoučený vál, rukama uhněteme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Drobenku necháme na vále proschnout. (Na jednu porci polévky dáváme 1,5-2 lžíce strouhání, ostatní si odložíme.)
- 2Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, vyklepneme na něj 3 vajíčka a umícháme vaječnou nepřipečenou smaženici. Když ztuhne, zalijeme ji 1 litrem horké vody a přivedeme k varu. Přidáme do ní masox, nastrouhanou mrkev a pomalu vaříme 10 minut. Pak přidáme drobení, zavaříme ho asi 3-4 minuty, dochutíme solí, přidáme pažitku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.