Polévka s vejci a drobenkou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
502 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme drobenku: do mísy dáme hrubou mouku, 1 vejce a trošku vody (asi 0,2 dl). Mouku s vajíčkem promícháme, dáme na pomoučený vál, rukama uhněteme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Drobenku necháme na vále proschnout. (Na jednu porci polévky dáváme 1,5-2 lžíce strouhání, ostatní si odložíme.)
  • 2
    Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo, vyklepneme na něj 3 vajíčka a umícháme vaječnou nepřipečenou smaženici. Když ztuhne, zalijeme ji 1 litrem horké vody a přivedeme k varu. Přidáme do ní masox, nastrouhanou mrkev a pomalu vaříme 10 minut. Pak přidáme drobení, zavaříme ho asi 3-4 minuty, dochutíme solí, přidáme pažitku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.