Polévka s žemlovými nočky
30 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyŽemle tuková
- 4lžičkyPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
765 mg
Cukr
334 mg
Postup přípravy
- 1Žemle oloupeme a namočíme je do trochy vody nebo mléka. Potom je vymačkáme a protřeme sítem. Máslo utřeme s vejcem do pěny, přidáme žemle, vmícháme postupně 2 žloutky a přidáme mouku. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný ze dvou bílků a vše zpracujeme. Vytvarujeme nočky.
- 2Nočky klademe lžící do osolené vroucí vody a vaříme je na mírném ohni 8-10 minut. Než nočky zavaříme, vhodíme do vody jeden noček na zkoušku - pokud je měkký, přidáme mouku, pokud je tuhý, přidáme máslo.
- 3Hotové noky přidáme do horké polévky, kterou posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.