Polévka s žemlovými nočky

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
765 mg
Cukr
334 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle oloupeme a namočíme je do trochy vody nebo mléka. Potom je vymačkáme a protřeme sítem. Máslo utřeme s vejcem do pěny, přidáme žemle, vmícháme postupně 2 žloutky a přidáme mouku. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný ze dvou bílků a vše zpracujeme. Vytvarujeme nočky.
  • 2
    Nočky klademe lžící do osolené vroucí vody a vaříme je na mírném ohni 8-10 minut. Než nočky zavaříme, vhodíme do vody jeden noček na zkoušku - pokud je měkký, přidáme mouku, pokud je tuhý, přidáme máslo.
  • 3
    Hotové noky přidáme do horké polévky, kterou posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.