Polévka Savoyarde

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Celer a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V hrnci na rozehřátém sádle necháme zesklovatět slaninu. Když kostičky slaniny začnou prskat, přidáme zeleninu a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Zalijeme vodou a mlékem, půl a půl, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené houby a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme hodinu a půl.
  • 3
    Sýr nastrouháme na jemném struhadle, krajíce chleba překrájíme na 4 dílky, které posypeme nastrouhaným sýrem, položíme na plech potřený olejem a dáme krátce dozlatova opéct do trouby rozehřáté na 180 °C.
  • 4
    Kousky opečeného chleba položíme na talíře, přelijeme polévkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.