Polévka Šči
135 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 500gramůZelí kysané
- 2litryHovězí vývar základní
- 400gramůTelecí hruď
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůPetržel kudrnka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, promícháme a chvilku smažíme, dokud mouka nezačne zlátnout.
- 2Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Zelí přidáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- 3Jakmile se polévka začne vařit, přidáme maso, posekanou petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme 2 hodiny.
- 4Z uvařené polévky vyndáme bobkový list, maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévkové mísy. Na něj nalijeme polévku a podáváme s kysanou smetanou, kterou vlijeme do omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.