Polévka se sýrem a kukuřicí

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
51 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme krutony. Z chleba odkrojíme kůrku a střídku nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a kostičky chleba dozlatova opečeme. Hotové krutony osušíme na savých kuchyňských utěrkách.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme šalotky a při nízké teplotě za občasného míchání opékáme 5 minut doměkka. Přidáme brambory, mícháme a opékáme pouze 2 minuty.
  • 3
    Přidáme mouku a za stálého míchání restujeme. Hrnec odstavíme, vmícháme víno, postupně zapracujeme mléko. Polévku vrátíme zpět na oheň a stálého míchání přivede k varu. Teplotu snížíme a vaříme, až brambory změknou.
  • 4
    Přimícháme kukuřici, sýr, šalvěj, smetanu a zahříváme, až se sýr roztaví. Polévku podáváme v předehřátých miskách, ozdobenou krutony a šalvějí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.