Polévka se sýrem a kukuřicí
60 min.
Ingredience
- 450mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyŠalotka
- 250gramůBrambory
- 200mililitrůVíno bílé
- 350gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 120gramůSýr Čedar
- 10kusůŠalvěj čerstvá
- 30mililitrůOlej olivový
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4krajíceChléb konzumní
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
51 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme krutony. Z chleba odkrojíme kůrku a střídku nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a kostičky chleba dozlatova opečeme. Hotové krutony osušíme na savých kuchyňských utěrkách.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme šalotky a při nízké teplotě za občasného míchání opékáme 5 minut doměkka. Přidáme brambory, mícháme a opékáme pouze 2 minuty.
- 3Přidáme mouku a za stálého míchání restujeme. Hrnec odstavíme, vmícháme víno, postupně zapracujeme mléko. Polévku vrátíme zpět na oheň a stálého míchání přivede k varu. Teplotu snížíme a vaříme, až brambory změknou.
- 4Přimícháme kukuřici, sýr, šalvěj, smetanu a zahříváme, až se sýr roztaví. Polévku podáváme v předehřátých miskách, ozdobenou krutony a šalvějí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.