Polévka se žemlovými knedlíčky

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a spolu s nasekanou petrželovou natí ji lehce osmahneme na tuku a přelijeme přes žemle.
  • 2
    Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a smícháme se žemlemi. Necháme asi 15 minut stát. Potom směs zamícháme, přidáme mouku a zpracujeme.
  • 3
    Nakonec pomoučenýma rukama tvarujeme knedlíčky a zaváříme je do osolené vařící vody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.