Polévka slepičí
150 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusKvěták
- 1lžičkaSůl
- 1kusPórek
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 0,5kusSlepice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou polovinu slepice rozčtvrtíme, křídlo i stehno nakrojíme v kloubu.
- 2Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, až bude zcela ponořena. Osolíme,přidáme celou cibuli a vaříme skoro do měkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a dovaříme do měkka.
- 3Slepici z vývaru vyndáme, vývar zcedíme a zavaříme s nudlemi. Po odstavení posypeme petrželovou natí a popřípadě přidáme nakrájené slepičí maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.