Polévka telecí se šunkou
200 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 450gramůTelecí maso přední
- 450gramůŠunka dušená
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1litrHovězí vývar základní
- 1kusBobkový list
- 8kusůPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceŽelé rybízové
- 1,5decilitrySherry brandy
- 100gramůTěstoviny konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
31 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme ve velkém hrnci máslo. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, telecí maso, šunku, celer a smažíme 6 minut na mírném plameni.
- 2Zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně vývar, bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni hodinu. Poté sundáme hrnec z ohně, přidáme želé z červeného rybízu a krémové sherry a mícháme, aby se vše spojilo. Necháme odležet 4 hodiny.
- 3Vyndáme z hrnce bobkový list. Prohřejeme polévku na mírném ohni. V lehce osolené vodě uvaříme 12 minut vermicelli - těstoviny. Vmícháme poté do polévky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.