Polévka Thourin
35 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryMléko plnotučné
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do hrnce. Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme, až mouka začne slabě hnědnout. Zalijeme mlékem a povaříme 15 minut, osolíme a opepříme. Hrnec odstavíme.
- 2V misce rozšleháme 6 žloutků, přidáme smetanu, lžíci másla a spolu dobře rozmícháme. Pomalu vléváme do polévky, která se již nevaří, ale je ještě horká. Dobře promícháme, nalijeme do polévkové mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.