Polévka Thourin

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do hrnce. Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme, až mouka začne slabě hnědnout. Zalijeme mlékem a povaříme 15 minut, osolíme a opepříme. Hrnec odstavíme.
  • 2
    V misce rozšleháme 6 žloutků, přidáme smetanu, lžíci másla a spolu dobře rozmícháme. Pomalu vléváme do polévky, která se již nevaří, ale je ještě horká. Dobře promícháme, nalijeme do polévkové mísy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.