Polévka toskánská telecí
425 min.
Ingredience
- 60gramůHrách
- 900gramůTelecí maso přední
- 1,2litryHovězí vývar základní
- 6decilitrůVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 175gramůTuřín
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 100gramůRajčata
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůTěstoviny Vermicelli
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
15 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme telecí maso, hrášek, vývar a vodu a vše uvedeme do varu. Lžící s dírami sbíráme po vrchu pěnu. Vaříme 25 minut. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, tuřín, rajčata, cibuli a bazalku. Můžeme osolit a opepřit. Necháme vařit 2 hodiny a sebereme občas z povrchu pěnu. Hrnec sudnáme ze sporáku a necháme 2 hodiny stranou.
- 2Poté hrnec dáme na střední plamen a uvedeme obsah do varu. Přidáme vermicelli a 12 minut vaříme. Vyndáme a vyhodíme bazalku.
- 3Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.