Polévka ve stylu tlalpeňo
30 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 2kusyKuřecí prsa
- 1kusAvokádo
- 400gramůHrášek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 75gramůSýr Čedar
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 0,5kusChilli paprička sušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vývar nalijeme do velkého hrnce, přidáme sušené chilli a přivedeme k varu. Přidáme celá kuřecí prsa, bez kůže a kostí, snížíme plamen a vaříme 10 minut, nebo až bude maso hotové. Maso vyndáme a necháme vychladnout.
- 2Natrháme maso na malé kousky, vývar vlijeme do mixéru a zpracujeme dohladka. Vrátíme do hrnce.
- 3Avokádo překrojíme napůl, odstraníme slupku, jádra a dužinu nakrájíme na kousky asi 2 cm velké. Přidáme do vývaru spolu s jemně nakrájenou jarní cibulkou a hráškem. Vložíme maso, osolíme, opepříme a prohřejeme.
- 4Polévku nalijeme do nahřátých misek a každou porci posypeme strouhaným sýrem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.