Polévka višňová s citronem

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 2litryVoda pitná
    • 300gramůKompot višňový
    • 2lžičkyCitronová kůra
    • 60gramůMléko zahuštěné neslazené
    • 1špetkaSůl
    • 70gramůCukr krupice
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
57 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
257 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ve šťávě z kompotovaných višní rozkvedláme škrobový prášek a přilijeme do vřící vody. Přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a stálým mícháním chvilku povaříme do hustější hmoty. Do hrnce přidáme vypeckované višně, zalijeme kondenzovaným mlékem a přivedeme k varu.
  • 2
    Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podle vlastní chutě citronovou šťávou a stáhneme ze sporáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.