Polévka vločková
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusPetržel - nať
- 150gramůOvesné vločky
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přebrané vločky osmahneme na másle, poté je zalijeme vodou anebo vývarem a vaříme 30 min.
- 2Polévku odstavíme, osolíme dle chuti a zalijeme mlékem s rozkvedlaným žloutkem. Již polévku nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.
- 3Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s topinkami z bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.