Polévka Windsor
100 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 130gramůKarotka
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 250mililitrůVíno bílé
- 2kusyTelecí nožičky
- 500gramůTelecí koleno
- 2litryHovězí vývar základní
- 100gramůRýžová kaše
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 130gramůCibule
- 30gramůCeler - nať
- 20gramůPetržel kudrnka
- 150mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme pokrájenou zeleninu. Cibuli, karotku, posekané listy celeru, bobkový list a tymián. Lehce orestujeme, zalijeme bílým vínem, podusíme 8 minut, přidáme telecí nožičky, telecí kolínko, zalijeme vývarem a vaříme asi 1 hodinu. Poté vyjmeme maso, obereme a nakrájíme na kostičky. Do polévky vmícháme rýžovou kaši a povaříme ještě 10 minut. Polévku osolíme a opepříme. Vyndáme bobkový list a přilijeme víno Madeira.
- 2Do polévkové mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.