Polévka Windsor

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme pokrájenou zeleninu. Cibuli, karotku, posekané listy celeru, bobkový list a tymián. Lehce orestujeme, zalijeme bílým vínem, podusíme 8 minut, přidáme telecí nožičky, telecí kolínko, zalijeme vývarem a vaříme asi 1 hodinu. Poté vyjmeme maso, obereme a nakrájíme na kostičky. Do polévky vmícháme rýžovou kaši a povaříme ještě 10 minut. Polévku osolíme a opepříme. Vyndáme bobkový list a přilijeme víno Madeira.
  • 2
    Do polévkové mísy vložíme nakrájené maso a zalijeme polévkou. Posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.