Polévka z Albi
110 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 300gramůVepřová plec
- 300gramůTelecí maso přední
- 100gramůŠunka od kosti
- 2litryBujón hovězí
- 50gramůKarotka
- 30gramůPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 200gramůHusí maso pečené
- 100gramůSalám Turistický trvanlivý
- 50gramůBrukev řepka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
44 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme vepřové maso, telecí maso, šunku od kosti a suchý salám. Vše pokrájené na kostičky. 2 minuty orestujeme, zalijeme bujónem a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme zeleninu pokrájenou na malé kousky. Karotku, brukev, pórek a zelí. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Solíme a pepříme velmi opatrně vzhledem ke slanosti šunky a salámu.
- 2Do talíře vložíme lžíci husího masa dušeného v sádle a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s opečeným bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.