Polévka z artyčoků

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
23 g
Sacharidy
222 g
Vláknina
109 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na másle a přidáme očištěné, syrové nebo naložené artyčoky. Zaprášíme moukou a vše na mírném ohni osmahneme. Zalijeme polévkou a zvolna vaříme doměkka.
  • 2
    Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme, necháme ještě přejít varem, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.
  • 3
    Nakonec polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou se žloutkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.