Polévka z bílého chřestu
80 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 30gramůPórek
- 1kusChřest bílý
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 40mililitrůBrandy
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
555 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme chřest. Vaříme jen asi 3 minuty, chřest má zůstat křupavý. Potom chřest vybereme a vývar necháme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme 100 g másla, přidáme na tenká kolečka nakrájenou bílou část pórku a nakrájený chřest a spolu zpěníme. Vše posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme chřestovým vývarem. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni povaříme 60 minut.
- 2Do polévky přilijeme smetanu, brandy, podle chuti sůl, pepř. Povaříme 5 minut. Nakonec vmícháme 30 g másla a stáhneme ze sporáku.
- 3Polévku rozmixujeme, přelijeme přes cedník. Rozdělíme na talíře, podle vlastní fantazie ozdobíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.