Polévka z bílého chřestu

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
555 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou uvaříme chřest. Vaříme jen asi 3 minuty, chřest má zůstat křupavý. Potom chřest vybereme a vývar necháme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme 100 g másla, přidáme na tenká kolečka nakrájenou bílou část pórku a nakrájený chřest a spolu zpěníme. Vše posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme chřestovým vývarem. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni povaříme 60 minut.
  • 2
    Do polévky přilijeme smetanu, brandy, podle chuti sůl, pepř. Povaříme 5 minut. Nakonec vmícháme 30 g másla a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Polévku rozmixujeme, přelijeme přes cedník. Rozdělíme na talíře, podle vlastní fantazie ozdobíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.