Polévka z čerstvého zelí

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
12 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
  • 2
    Poté přidáme očištěné, omyté čerstvé zelí nakrájené na nudličky nebo malé kostičky a necháme uvařit doměkka.
  • 3
    Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
  • 4
    Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.