Polévka z čerstvého zelí
45 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusPetržel - nať
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
12 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
- 2Poté přidáme očištěné, omyté čerstvé zelí nakrájené na nudličky nebo malé kostičky a necháme uvařit doměkka.
- 3Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
- 4Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.