Polévka z čerstvého zelí s bramborami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné zelí si nakrájíme na úzké proužky, vložíme do kastrolu s osolenou vodou, přidáme máslo a povaříme do měkka.
  • 2
    Jakmile je zelí měkké, přilijeme mléko se zakvedlanou moukou a polévku necháme povařit ještě cca 10 min. Poté polévku odstavíme.
  • 3
    Očištěné brambory nakrájené na kostičky si uvaříme zvlášť a po odstavení polévky je přisypeme do polévky.
  • 4
    Polévku na závěr zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.