Polévka z čerstvého zelí s bramborami
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2kusyBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné zelí si nakrájíme na úzké proužky, vložíme do kastrolu s osolenou vodou, přidáme máslo a povaříme do měkka.
- 2Jakmile je zelí měkké, přilijeme mléko se zakvedlanou moukou a polévku necháme povařit ještě cca 10 min. Poté polévku odstavíme.
- 3Očištěné brambory nakrájené na kostičky si uvaříme zvlášť a po odstavení polévky je přisypeme do polévky.
- 4Polévku na závěr zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.