Polévka z červené řepy a meruněk
45 min.
Ingredience
- 1hrstMeruňky sušené
- 1špetkaSůl
- 4kusyČervená řepa
- 250mililitrůDžus pomerančový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 625mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
21 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu s vývarem dáme polovinu najemno nakrájené cibule a na větší kousky nakrájenou řepu.Uvedeme do varu,snížíme teplotu,hrnec přiklopíme a vaříme asi 10 minut. Rozmixujeme a vrátíme zpět do kastrolu.
- 2Do jiného kastrolu dáme polovinu cibule, sušené meruňky a pomerančový džus. Na mírném plameni vaříme asi 15 minut.Mékké meruňky rozmixujeme a vrátíme do kastrolu. Obě rozmixované směsi osolíme a okořeníme.
- 3Na talíř nalijeme napřed jednu směs a do ní opatrně směs druhou tak,aby se nám utvořilo dvoubarevné mramorování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.